Endurance in Namibie

Namibie is een een land waar veel ruimte is, in combinatie met mooie natuur en wild een perfect land voor buitenritten te paard. Er wordt ook veel aan endurance gedaan, de namibiërs hebben het dan over "uithouritten"

De endurance sport wordt in Namibie veel bedreven. De paarden worden al veel gebruikt voor veedrijven en zijn zo vaak al de hele dag op pad op conditie op te doen. Tijdens een endurance wedstrijd kom je ook iedereen weer eens tegen. Veelal wordt er een heel weekeinde aan ge koppeld met braai en dans.

Op Katjapia zijn ideale mogelijkheden om paard te rijden met onze Arabische volbloeden. Het zijn ervaren endurancepaarden. Meerdere weekenden per jaar lopen de paarden een ‘uithourit’ van 30 of 60 km met Katjapia-vrienden uit Namibië of Europa. Alles onder begeleiding van AB van Wyk en ervaren ruiter. Is dit iets voor jou dan kun je op Katjapia terecht voor een unieke ervaring.

Ieder jaar is er op Kajatapia de Katjapia Ride. Een endurance rit opgedragen aan de in 2008 overleden Joan Eikelboom. Zij enigreerde naar Namibië en was ook daar zeer actief in de endurance.