Farm Katjapia informatie

De Farm Katjapia ligt op het centrale hoogland van Namibië, op ruim 100 kilometer van de hoofdstad Windhoek en 55 kilometer van het dorp Okahandja. De guestfarm Katjapia is een gezellige, kleinschalige gastenaccommodatie - vier  2 persoons gastenkamer met sanitair en aico en een camping met sanitair en een bijgebouw waar ook overnacht kan worden.

Katjapia is een typische Afrikaanse boerderij met extensieve vleesveehouderij. De farm bestaat uit 6.000 hectare savanne en andersoortige begroeiing,opgedeeld in een aantal kampen (gedeeltes) met elk hun eigen karakteristieken.

De twee flinke grensrivieren van de farm voeren alleen bij heftige regelval water af, en staan de rest van het jaar droog. De zandbeddingen vormen daarmee een boeiende route te paard, te voet of per terreinwagen.

Al jaren kunnen kleine groepjes bezoekers op Farm Katjapia een unieke ervaring beleven op het gebied van jagen onder begeleiding, wild spotten, en sinds een paar jaar wordt ook paardrijden en veedrijfwerk aangeboden aan gasten. Katjapia werkt kleinschalig en gaat uit van kleine, selecte groepen van 2 tot maximaal 10 gasten om optimale aandacht, gastvrijheid en exclusiviteit te kunnen bieden.

Praktische informatie

Vlucht:
Rechtstreeks vanaf europa vliegen in ca 10 uur

- vanaf Amsterdam (www.klm.nl)
- vanaf Frankfurt Air Nambia (www.airnamibia.com)
- vanaf Frankfurt Condor Air www.condor.com
- vanaf Köln (Keulen) (www.eurowings.com)

 

Accommodatie:
Katjapia heeft drietal tweepersoons gastenkamers met airconditioning en er is een camping aan de over van de meestal droge swakoprivier bedding.

Verder is er een grote gezellige airconditioned huiskamer met een grote open haard/barbecue-faciliteit, en er zijn diverse mogelijkheden om buiten te zitten, in de zon of onder de schaduwbomen.

Gezondheid:
Namibië is grotendeels malaria-vrij, zo ook het gedeelte waar Katjapia ligt. Enkele entingen zoals geelzucht worden aanbevolen. Laat u informeren - maar niet bang maken - bij uw plaatselijke GGD.

Taal:
Sinds 1990 is Engels de officiële taal in Namibië, maar Afrikaans en Duits wordt veel gesproken, en op Katjapia natuurlijk ook Nederlands.

Klimaat:
Namibië is een droog en heet land. Van juni t/m augustus is het winter, het is dan droog en de temperatuur overdag is dan gemiddeld rond de 21°C. ’s Avonds kan het afkoelen tot soms onder het vriespunt in de woestijnen.
Het regenseizoen is van november t/m maart, wanneer de buien kort en hevig zijn. In de Namibische zomer, van december t/m maart, kan het overdag erg heet worden (gemiddeld 32°C met uitschieters richting de 40°C), en spelen de activiteiten zich vooral ’s ochtends en ’s avonds af.
Op het heetst van de dag, tussen 13:00 en 15:00 uur, is het stil op Katjapia. Ideaal om kennis te maken met het ouderwetse middagslaapje: siesta!

4 guest rooms Hot showers + toilet per room Airconditioning Childeren Welcome Interent available Horse riding Game drives 4x4 routes Guided Safaris Hinking Bird watching Spectaculair views Camera Campsite available Campsite facilities